Schuifpuien

Een hef-schuifpui of een kiep-schuifpui wat is het verschil?

Kiep-schuifpui (PSK)

Heeft u het gevoel direct in verbinding te willen staan met de tuin zonder ruimte te verliezen dan is een kunststof schuifpui een zeer comfortabele oplossing. Zo heeft u letterlijk binnen een handomdraai de weg naar de tuin gevonden.

De woning wordt letterlijk gescheiden van de tuin/terras door de schuifpui, vaak met “glas tot aan de grond” voor optimale lichtopbrengst. Een hefschuifpui wordt altijd op maat gemaakt en dus op de millimeter nauwkeurig te leveren. Met een hefschuifpui (HST) kunt u veel grotere oppervlakten laten schuiven dan met een kiep-schuifpui (PSK).

Een, twee, drie, of vierdelige schuif- deuren zijn mogelijk, of meerdere schuifdeuren. Het kozijn en de bewegende delen zijn ook hier met staal versterkt. De Parallel Schuif Kiep deur is een goed alternatief als het om kleinere afmetingen gaat. De slanke profielen zorgen voor een elegante oplossing. Het beslag, met name de schuivende vleugel, laat zich gemakkelijk bedienen in loop- of kiepstand (beluchting). Bij het sluiten voelt u hoe het beslag de schuifdeur aantrekt, ofwel regen- en winddicht maakt.

Hefschuifpui (HST)

Een hefschuifpui wordt met name gebruikt indien er grotere oppervlakten bewogen moeten worden. Een hefschuifpui wordt bediend door middel van een hendel mechanisme.

Aan de binnenkant van de schuifpui zit een groot handvat en door dit handvat te bewegen kunt u de schuifpui makkelijker open en dicht doen. Een groot voordeel is dat de schuifpui op verschillende standen vastgezet kan worden. Hierdoor kunnen verschillende openingen of kierstanden gecreëerd worden.

  • Een schuifpui maakt geen draai naar binnen of buiten waardoor de schuifpui zorgt voor ruimtewinst
  • Een schuifpui zorgt voor extra lichtinval in het deel van je woning waar de schuifpui is geplaatst
  • Door het plaatsen van een schuifpui wordt de grens tussen woonkamer en tuin kleiner waardoor je altijd optimaal van de tuin kunt genieten

Hefschuifdeuren zijn gemaakt uit verhoogd slagvaste, weerbestendige grondstoffen. Vooral bij grote bouwelementen zijn materiaal eigenschappen en constructie van groot belang ten aanzien van kwaliteit en functie. Extra staalversterkingen, hoge isolatie en stabiele dikwandige 6 kamerprofielen kenmerken de hefschuifpui en bieden optimale garantie. Fraai vormgegeven en zeer gebruiksvriendelijk in diverse oplossingen en kleuren. De hefschuifdeuren sluiten naadloos aan in vorm en kleur op de kunststof kozijnprofielen.

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over mijn producten en diensten of een vrijblijvende offerte aanvragen?

Vragen?